In 2003 was het dan zover, na 20 jaar voorbereiding ging de eerste, driejarige Meester-restauratie-Stukadoor ( Meesterstucadoor ) opleiding van start.

Als voorzitter van de examen toets vaststelling commissie van de stukadoors opleidingen vanludwig luschen meesterstucadoor stukadoor restauratie Savantis, leek het mij verstandig om ook de opleiding te volgen.
Dit omdat we binnen de commissie ook de examens moesten vaststellen, en het ons raadzaam leek dat in ieder geval 1 iemand de opleiding zelf gedaan moest hebben. De noodzaak voor de opleiding kwam voort uit het gebrek aan specialistische kennis bij de
restaurateurs.

Met 21 mannen met passie voor hun vak zijn we aan dit avontuur begonnen. Gedurende drie jaar hebben we van diverse specialisten uit binnen en buitenland les gekregen , waaronder schadediagnose, stijlenleer, boetseren, ontwerpen, stucmarmer, bladgoud verwerken, en natuurlijk veel mallen maken en lijsten trekken voor zowel binnen als buitenwerk.

Tijdens een meesterproef hebben we in vijf dagen tijd moeten laten zien wat we kunnen.
Uiteindelijk hebben we met 14 doorzetters de opleiding met succes afgerond en is Nederland 14 meester-restauratie stukadoors rijker.